Toskana- pokrajina sivke, vina in brezmejnih razgledov, ki je navdušila svetovno znane režiserje in postala kulisa številnih filmov, bo z nešteto znamenitostmi navdušila še tako zahtevne turiste. Zgolj nekatere izmed njih so Firence- prestolnica pokrajine, Napoleonova Elba in poševni stolp v Pisi, ki velja za eno največkrat fotografiranih znamenitosti s strani uporabnikov družabnih omrežij. Kot mojstrovina srednjeveške arhitekture in mednarodni simbol Italije se je stolp znašel tudi na seznamu Unescove svetovne dediščine.

PET NAKLJUČNIH ZANIMIVOSTI O TOSKANI

1. IZ TOSKANE IZVIRA VSEM DOBRO ZNANI OSTRŽEK!

2. PO TOSKANSKEM VZORU SMO PLOČNIKE ZAČELI GRADITI PO CELOTNI EVROPI!

robert bye Kz3Gc9i6luo unsplash
margherita pizza 993274 1280

3. PRVE ITALIJANSKE PICE IZ 18. STOLETJA SO BILE ZGOLJ IZ TESTA, BREZ KAKRŠNIHKOLI DODATKOV IN SO VELJALE ZA HRANO REVNIH, DOKLER NI NEKAJ LET ZA TEM NASTALA KREACIJA »MARGARITA«- PICA ZA KRALJEVE DRUŽINE!

4. V TOSKANI POČITNIKUJEJO MODNI OBLIKOVALEC GEORGIO ARMANI, PEVKI JENIFFER LOPEZ IN MADONNA TER ŠTEVILNI DRUGI SVETOVNO ZNANI OBRAZI!

Toskana slika1 500x333 1
jorge zapata 4nXkhLCrkLo unsplash

5. ITALIJANI LETNO POJEDO KAR 600 MILIJONOV KILOMETROV TESTENIN- NATANČNEJE S KOLIČINO POJEDENIH TESTENIN BI LAHKO NAŠ PLANET OBKROŽILI KAR 15.000 KRAT!