Dunaj – mesto sanj, kot ga je poimenoval Sigmund Freud, preko opevanih znamenitosti, kot so pojoči Dunajski dečki, sladka Sacher torta in lepa modra Donava… pozna cel svet, a da bi ga spoznali zares, moramo ta evropski biser okusiti. Dunaj je poln presenečenj, saj je edina prestolnica, ki proizvaja lastno vino, tam pa so bile prvič izdelane tudi snežne krogle, ki jih občudujemo prav vsi. Ste vedeli, da lahko v dunajskem zabaviščnem parku Prater na enem mestu srečate svoje najljubše osebnosti sveta slavnih, svoje zgodovinske vzornike, športnike in svetovne voditelje? Obiščite jih v muzeju voščenih lutk Madame Tussauds in jih končno spoznajte – naj sanje postanejo resničnost! Poleg tega se lahko Dunaj pohvali tudi z najbolj obiskano znamenitostjo v celotni Avstriji – palačo Schönbrunn, ki vsako leto vzame dih več kot milijon obiskovalcem. V njeni neposredni bližini pa se bohoti tudi najstarejši in eden najlepših živalskih vrtov na svetu, ki ga vsekakor morate obiskati.

PET NAKLJUČNIH ZANIMIVOSTI O DUNAJU 

1. DUNAJSKI ŽIVALSKI VRT ni le najstarejši na svetu, temveč tudi najbolj raznovrsten, saj si tam lahko ogledamo preko 700 živalskih vrst!

2. DUNAJ VELJA ZA PASJE MESTO, SAJ SO NAŠI ŠTIRINOŽNI PRIJATELJI DOBRODOŠLI TAKO V RESTAVRACIJAH, KOT TUDI TRGOVINAH!

men 2425121 640
prater 427925 1280

3. DUNAJSKO KOLO RAZGLEDA je najstarejše še delujoče na svetu, saj obiskovalcem ponuja panoramski ogled mesta že kar 121 let!

4. SACHER TORTA je bila povod za odprtje Sacher hotela, kjer jo še danes pečejo ročno. Po svetu letno razpošljejo kar 360.000 tort za katere porabijo preko 300 ton pekovskega materiala!

sacher cake 1280575 1280
schnitzel 645457 1280

5. DUNAJSKI ZREZEK je tako priljubljen, da 9. septembra na Dunaju praznujejo njemu posvečen praznik!